Rejser

REJSER

2023

2022

2022

2022

2020

2019

2019

2019

2018

2018

2018

2018

2017

2017

2016

2016

2016

2015

2015

2015

2014

2014

2013

2013

2012

2012

2011

2011

2010

2010

2009

2008

2008

2007

2007

2006

2006

2005

2005

2005

2004

2003

2002

2002

2001

2001

2000

2000

2000

1999

1999

1998

1998

1997

1997

1997

1996

1996

1995

1994

1992

1991

1989

Ålandsøerne 2023

Venø Rejser arrangerede bustur til Åland for Foreningen NORDEN, Struer, og Gimsing Sognehøjskole. Vi holdt grundlovsdag i Danmark, Sveriges nationaldag i Nyköping (Gustav Vasa kronet 6. juni 1523) og Ålands Selvstændighedsdag 9. juni i Mariehamn (første lagtingsmøde).

Vi så Bomarsund-fæstningen og Kastelholm, Jan Karlsgården og Ålands Museum, Jagt- og Fiskerimuseet i Käringsund og Søfartsmuseet med barken Pommern, der lå lige uden for vores hotel, Cikada.

Vi spiste lunch på udsøgte spisesteder og aftensmad på hotellet.

Fællessangen tog vi os af, og Kjeld Thing kørte bussen. Udrejse "over broerne" og færge Grisslehamn-Eckerö, hjemrejse via Mariehamn-Stockholm og Göteborg-Frederikshavn.

Israel og Petra 2022

10 dage med Felix Rejser i september med dagtemperaturer over 30 grader. Busser og lokale guider. Turledere: Hanne og Sprint fra Børkop.

Betlehem, Det Døde Hav, Ein Gedi, jeepsafari i Maktesh Ramon i Negev, Eilat med undervandsobservatorium, Jordan med Petra og Nebo-bjerget, Jordanfloden, Jeriko, Genesaret Sø og Magdala, nationalparken Hula, Nazaret og Nazaret Village, Jerusalem by, Grædemuren og et sabbatsmåltid. Oliebjerget, Getsemane, Betesda dam. Via Dolorosa og Den Hellige Gravs Kirke

Besøg i mere end 10 kirker. Historiske og arkæologiske minder fra Gamle og Nye testamentes tid. Desuden om nabatæerne og de berømte templer i Jerusalem. Masser af lokal mad og gode hoteller.

Ud: Billund-München-Tel Aviv. Hjem: Tel Aviv-Frankfurt-Billund med Lufthansa

Holland 2022

En forlænget weekend sammen med Josien og André i Heemstede.

Tilfældigvis mens der var orgelfestival i Haarlem! Vi så de store kirker, Sint Bavokerk og Kathedrale Basiliek St.-Bavo (billedet), og hørte koncerter på  henholdsvis Chr. Müllerorglet (Anton Pauw) og Willibrordusorglet (Jozef Kotowicz).

Desuden så vi det spændende Teyler's Museum med fossiler, mineraler, gamle fysikinstrumenter, kunstsamlinger og møntsamling.

Søndag eftermiddag var vi på "Klaterklanken", en skovtur med indslag af 5 musikgrupper. Herligt vejr og dygtige, unge musikere.

På tv fulgte vi danskerne - især Jonas Vingegaard - i Tour de France.

Ud og hjem via B&B Hotel i Oldenburg.

Kørsel 1823 km; André lagde bil til i Haarlem.


Stockholm 2022

Et længe næret ønske om at se den svenske hovedstad.

Ryan Air mellem Aalborg og Arlanda. Airbnb i forstaden Nacka.

Vasa-museet på Djurgården. Uppsala med domkirken og Linnés trädgård. Gamla Stan med Storkyrkan, Stortorget, Nobels Museum og vagtskiftet på Slottet. Medeltidsmuseet på Helgeandsholmen. Ridderholmkyrkan med sarkofagerne, og Evert Taube på terrassen. Kunstudstillinger på Djurgården: Waldemarsudde, Thielska Galleri. Bådtur til Birka/Björkö.  Skeppsholmen, Kastellholmen og Nationalmuseet. Nordiska Museet på Djurgården og Vikingetidan med underjordisk rejse.

Frem og tilbage med færgebus, tunnelbane, bus, tog og expresstog. Ugekort og derudover bare visakortet. Ingen kontanter.

"Lunch" (hverdagsmad) hver dag på byens restauranter. Øl i Systembolaget og indkøb i Willy:s hemma i Nacka Forum.

9 dage med køligt forårsvejr, et hav af blomster, dejlige traveture og sejlture.  

Tanzania 2020

Et spændende tilbud fra Morten Erbs på Højskolen Østersøen i Aabenraa om en uges introduktion og to ugers ophold i Arusha.

Det blev ganske anderledes! Først gik højskolen konkurs, og vi måtte nøjes med et dagskursus i Vejle som optakt. Så bredte Covid-19 sig til Danmark, og efter en lille uge blev alle danske rejsende bedt om at komme hjem straks.

Alligevel nåede vi meget: Fantastisk natur tæt på Mount Meru, et godt "hotel" med lokal mad, markeder i Arusha, maasaikunst og tanzanit, besøg hos nabofamilier, travetur i banan- og kaffeplantager, skolebesøg, udflugter til maasailand, besøg i Arusha nationalpark og ved den dybe Lake Duluti, men vi spildte også meget tid på at prøve at komme hjem. Godt, vi var 22 af sted!

I nationalparken så vi en række af de vilde dyr, men vi kom ikke ud til Tarangiri og Ngorongoro som håbet. Vi valgte isolationen.

Ud og hjem med Qatar Aairways via Doha.

Kiel 2019

Det tager kun 4 timer at køre til Kiel! Vi brugte et par dage i december på den julesmykkede by og nød julemarkederne på byens pladser. Pølser, bagerbrød, røget laks, rösti, Glühwein mit Rhum, alle slags julepynt og håndværk og meget mere, alt præsenteret i fine hytter for et tusindtalligt, købelystent publikum.

Masser af snak og humør, men roligt og hyggeligt.

Vi fik også besøgt Meretes morbror i byens udkant.

Ophold på airbnb hos Karin og Matt i en lille velindrettet lejlighed næsten midt i byen. Her kunne bilen holde i indkørslen.

Vi travede den "gamle" bydel igennem - det meste er bygget efter bombardementerne i 1944.

KRISTIANSAND uge 29, 2019

Med Colorline Hirtshals-Kristiansand og retur brugte vi fem dage i juli hos Jane i Søgne, kun en snes kilometer fra Kristiansand. Vi havde lejet en airbnb på Kvernstien, 20 min. gang fra Janes lejlighed. 

Vi tog hver dag ind til Kristiansand, og vi så Botanisk Have ved gården Gimle, torvet med p-hus midt i byen, domkirken med orgeldemonstration og fik kaffe på Glipp, vi var på traveture på Flekkerøya og Odderøya, på friluftsmuseet (billedet) med miniby og cafe med vafler og til foaje-koncert med 'Ginger Ale' i Kilden. Vi var på kunstudstilling i Søgne Gl. Præstegård, til nadverandagt i Søgne gl. kirke og til koncert med 'VAMP' på den gamle præstegårds amfiscene - trods silende regn! Bortset fra den aften var vejret pragtfuldt!

Jane stod for maden og programmet, vi lagde bil til.


BOSTON og rundt om Lake Ontario 3.5 - 22.5.2019

Vi rejste med Johanne, Lauge og Isak på besøg hos Mads i Boston. Efter få dage kørte vi i lejet bil mod Lake Ontario. Målet var Niagara Falls. Længere nordpå Fort George. Botanisk Have i Hamilton. Toronto med kunst i ROM og AGO og udsigt fra CN Tower. Kingston, den første hovedstad, og Wolfe Island. Tilbage til New England over St. Lawrence River til Stowe i Vermont og Green Mountains. Jackson i New Hampshire og White Mountains. Bar Harbor i Maine og Acadia Park og friske hummere. Kennebunk som sidste stop inden bilen blev afleveret hos Alamo i Boston. I alt 1747 miles. Tak til Risskov Rejser!

Boston med USAs fødsel og Freedom Trail fra The Common.Fine legepladser i parken og ved Charles River. Harvard, det gamle universitet. Massachusetts General Hospital, hvor Mads havde kontorplads. Fenway Park og baseball match mellem Red Sox og Houston Astros (4-3). New England Aquarium og Museum of Science. Og endelig blev det forår!

Frem og tilbage fra Billund over Amsterdam med KLM/Delta.

FLENSBURG 2018

Nogle spændende dage i oktober i den gamle by Flensburg med masser af velbevarede købmandsgårde og varehuse og minder fra en tid med sukker og rom fra Vestindien.

Store, flotte kirker fra forskellige århundreder og historiske minder om Margrethe I og slaget ved Isted.

Fokus på turisme med skiltede ruter med gode tekster.

Tøj- og skobutikker i hele gågadesystemet, Norderstraße, Große Straße og Holm. Her krydsede Oksevejen og den øst-vest-gående trafik, Angel-Friesland, hinanden.

Havnen en skygge af, hvad den var engang.

Lidt uden for byen Glücksborg med fire etagers museum fra dengang, hertuger og konger havde deres gang på slottet.

Ophold via Airbnb hos Hanna og Tobi i skyggen af Duborgskolen.

 

KINA 2018

16 dage med Risskov Rejser og Brian Hansen til et moderne Kina med masser af historiske steder, små butikker og traditioner. Og først og fremmest mange kinesere!

Shanghai med The Bund og Oriental Pearl, Yu Garden, museum og akrobatikshow. Tong Li med kanalerne. Suzhou og Den Ydmyge Administrator Have. Hangzhu med Ling Yin templet, Guilin med te og sommervarme. Li-floden. Yangshuo med Månebjerget, "Impression Liu Danjie" og bambusprodukter. Xians bymur, terrakottakrigere og kalligrafimuseum. Højhastighedstog til Beijing. Himlens Tempel, cloisonné-værksted, Den Store Mur, Ming-gravene, Den Olympiske By, Sommerpaladset, Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By, perler, hutonger, pekingand og risbrændevin. Og masser af dejlig, kinesisk "pinde"-mad med tyndt øl.

Smidig trafik, førsteklasses hoteller og sommervejr.

Ud Aalborg-Kastrup-Pudong (Shanghai), hjem Beijing-Kastrup-Aalborg med SAS.

FÆRØERNE 2018

En uge med Foreningen NORDEN Struer og Gimsing Sognehøjskole til de grønne øer i Nordatlanten med fast hotel i Tórshavn. Vágar, Streymoy, Eysturoy og Borðoy. Tórshavn med Tinganes, domkirke, katolsk kirke, nationalmuseum, Heinesen, kunstmuseum, Nordens Hus, havn og butikker. Rundt om Hestur med Norðlysið. Kirkjubøur og katedralen og fjeldsti over Kirkjubøreyn. Hans Pauli Olsen og Tróndur Patursson. Saksun. Gjógv. Fiskebuffet og færødans på Gjáagarður. Skovgaards altertavle i Klaksvík kirke og Fugløs puslespilsbilleder. Nyfanget torsk på Muntra ved Fuglafjørður. Gøta kirke med Paturssons glasmosaik og Garðahúsið hos Lena og Jákub. Navia garn i Toftir og ny trøje. Besøg af Zacharias Heinesen og Kingo-koret til festaften på Hotel Hafnia. Regn og sol, tåge og blæst - så godt som hver dag.

Ud og hjem med Atlantic Airways.

GEORGIEN OG ARMENIEN 2018

Med rejseselskabet UNITAS og fætter Ivar som rejseleder var vi 12 dage i maj/juni i Georgien og Armenien. Masser af kirker og klostre, næsten 2000 km i bus ad hårnålesving og hullede veje, fantastiske landskaber, gode hoteller, spændende mad og vine,

hyggelige rejsefæller og dygtige lokale guider. Katholikossen i Echmiadzin og YMCA i Spitak, Armenien. Tid til at se hovedstæderne, Tbilisi og Jerevan. Masser af historie fra den ældste kristne tid og om overlevelsesevne trods osmanner, persere og ungtyrkere, folkemord, sovjettiden og Nagorno-Karabach. En krudttønde af spændinger.

Med Türkish Airlines Billund - Istanbul - Tbilisi og retur.

LÜBECK 2017

Byen med de syv kirketårne.

Tre overnatninger i uge 42 på airbnb hos Wilhelm i St.-Annen-Strasse. Tid til Lübecker Dom, St. Aigidius, St. Petri, St. Jacobi og Marienkirche. Desuden museerne i Holstentor og St.-Annen og malerierne i Museum Behnhaus Drägerhaus.

Vandreture langs Trave og gennem den indre by. Mad i KartoffelKeller under Hl.-Geist-Hospital og på Dionisos.

Koncert på orglerne i Marienkirche.

Fravalg af marcipan og det nye Europäische Hansestadmuseum, så der er noget at komme tilbage til!

Egen bil frem og tilbage, ca. 5 timer.

LAS PALMAS Gran Canaria 2017

En ekstra ferieuge i marts blev nydt på Gran Canaria. Via airbnb  fik vi et dejligt værelse hos Nanda i Las Palmas-bydelen Triana.

Med Guagua-bus i byen og Global-bus på øen kom vi rundt til den botaniske have, badestranden i Santa Catalina, vulkankrateret Caldera de Bandama, turistområdet Maspalomas og kongebyen Gáldar, på gåben til Museo Nestor og koncert i Teatro Galdós, på besøg i Santa Ana katedralen med dens skatkammer, Museo Colón (Columbus) og Museo Canario, foruden ture op og ned ad strøget Triana og ind på de mange cafeer med god mad.

Masser af gadeliv (undtagen søndag), spændende træer, buske, palmer og kaktusser. Billigere end ferie i Danmark.

Ud og hjem med Primera Air via Billund.

KORSIKA 2016

Uge 42, fra lørdag til lørdag, med Ruby Rejser og Michael Jensen på "Michaels Perler", 5 fantastiske vandreture i Korsikas bjerge i det nordvestlige hjørne med udgangspunkt i Hotel Splendid i L'Ile Rousse.

Fridag med togtur til Calvi, hver dag solskin og sommervarme, petanque på torvet, lunt Middelhav og korsikansk mad, sammen med 22 andre hyggelige vandrere med en masse gode historier.

Ud og hjem med Atlantic Airways (Færøerne) via Kastrup-Bastia


SARPSBORG 2016

Foreningen Norden Struer arrangerede bustur med Venøbussen til venskabsbyen Sarpsborg, der fejrede 1000-års jubilæum omkring 29.7., kaldet Olsok. Vi boede på Scandic Hotel og var til fest med kong Harald 5., der bl.a. afdugede "Genesis", var til gudstjeneste i kirkeruinerne og til koncerter på Hafslund, fredag aften med Ungdomssymfoniorkestret og lørdag aften med Lionel Richie. Der var tid til Spydeberg og Wilses præstegårdshave, og vi så flotte helleristninger ved Tanum. Guider: Birthe og Eskild.

Stena Lines over Frederikshavn-Göteborg

MALTA 2016

Første uge i maj tog vi med Dansk Folkeferie til Mellieha Bay på Malta for at nyde varmen, se johanniter-riddernes bygninger, de smukke kirker og de 5000 år gamle templer, nyde naturen og maden og vinen.

Enkelte dage var det som på billedet med udsigt over bugten. Vores hotel er lige under den hvide båd.

Malta og Gozo var spændende, både geografisk og historisk.

En stor oplevelse var det at køre i lokale busser: enten fuld fart frem eller stå på bremsen i gader, der ikke gav  plads til cykler og fodgængere!

Ud og hjem over Billund.

NEW YORK 2015

Meretes runde fødselsdag blev fejret i tosomhed i New York. Vi lejede et værelse via Airbnb i Long Island City hos Arya og Ben. Metroen bragte os nemt og hurtigt til Grand Central, Times Square, Brooklyn, Bowling Green, Central Park, Union Square, Hunters Yard og hvor vi ellers havde lyst til at opleve byen. Vi gik på High Line, tog op i Rockefeller Tower, så Lion King og Phantom of the Opera på Broadway og kiggede ned i 9/11 Memorial. Kiggede kunst i Guggenheim og MoMA (og MoMA PS1), var i Brooklyn Tabernacle, nød en koncert i Rockefeller Uni, handlede tøj i Fulton Mall og fik besøg af Elsebeth, der mødte os på Brooklyn Bridge.


Ud og hjem: Aalborg-Amsterdam-JFK


WIEN 2015

Det danske sommervejr lokkedes os til at tage en lille uge til Wien for at mærke varmen. Vi lejede et værelse via airbnb (Irina Busurina)og brugte dagene til at gå rundt i den gamle by: Stephansdom, Stadtpark, Hundertwasserhaus, Belvedere, St. Ruprecht, Hofburg, Sisi Museum, Jesuiterkirche, Karlskirche, Leopold Museum, Prater og Riesenrad, wienerschnitzel, apfelstrudel, østrigsk pilsner, Strauss-koncert, turister og smukke huse.

Ud: Aalborg - Kastrup - Wien, hjem: Wien - Frankfurt - Aalborg.

Rundt om SMÅLANDSHAVET 2015

Med campingvognen til Karrebæk Fjord, camping "De Hvide Svaner", rundtur i Næstved med tidl. borgmester og en kulturformidlingsoplevelse i Borgcentret på borgbanken i Vordingborg, videre til Marielyst, hvor Johanne og Mads og lille Lauge var i sommerhus, til Nykøbing og Maribo, rundvisning på Pederstrup, færge Taars-Spodsbjerg i kuling og saltsprøjt, Faaborg i blæst, travetur i Svanninge Bakker, besøg hos Ingrid og senere hos Lene og Kim inden hjemturen.

INDIEN 2014

Delhi og Rajasthan med Karavane Rejser

Fantastisk tur i efterårsferien til den gamle bydel i Delhi, med fly til Udaipur, hvor vi to dage travede rundt ude på landet, så byens seværdigheder og købte bukser og souvenirs, med bus nordpå igen til Deogarh med overnatning på kongeslottet, til den gamle hovedstad Jaipur, hvor elefanter bragte os op på fortet, og vi købte ægte tæppe, herfra til Agra med et af de mest imponerende fæstningsanlæg med udsigt til Taj Mahal, som var sidste oplevelse, inden ferieturen var slut.

Dejlige rejsefæller, krydret mad, godt øl og dejlige hoteller.




TROMSØ 2014

Johanne og Mads tog et halvt år på Tromsø Universitet og boede i en lejlighed, der var stor nok til, at vi kunne holde sommerferie hos dem.

Det blev til lange traveture i den pragtfulde natur og Tromsø by i det varme sommervejr, hvor der var lyst døgnet rundt.

Vi var til midnatskoncert i Ishavskatedralen og var i Den Botaniske Have og oplevelsescentret.

Desuden i lejet bil til Alta med helleristningerne og Nordlyskatedralen og til Nordkapp, hvor det klarede så meget op andendagen, at vi så selve fjeldet.

HOLLAND 2013

Nogle dejlige dage hos Josien og André, vores venner i Heemstede.

Vores fælles "engelske" giver lange, gode snakke, og de vil gerne vise Holland frem, både de gamle byer og de moderne, som André har arbejdet med.

Deres store dreng, Steven, bor i beskyttet bolig, mens lillebror Jorick studerer handel og økonomi.

NORGE 2013

Jane har hytte i Byggland, og vi nyder turene derop, gerne omkring 17. maj, men også i sommerens løb.

Jane bor i Søgne, 20 km vest for Kristiansand, så det er let at komme dertil via Hirtshals-Kristiansand.

Merete og Jane har været venner siden de var 2 år, og deler stadig tykt og tyndt.



ISTANBUL 2012

Efterårsferie med Hagia Sofia, Den Blå Moske og alle de andre, et enormt historisk museum, en lærerig blanding af græsk, romersk, osmannisk og tyrkisk kultur.

Med rutinerede gymnasielærere kom vi rundt i de vigtigste seværdigheder og fik derudover en sejltur op mod Sortehavet og landgang på den asiatiske side.

Lille hotel i centrum af den gamle bydel, god mad hver aften og alt inden for gå-afstand, med mindre man tog en On-and-Off-bus eller kørte med sporvogn.

Klassikernes Rejseforening.


VÄSTER GÖTLAND 2012

Väster Götland med børn og børnebørn

Et gammelt stuehus til storgården i Norra Vånga var vores  udgangspunkt for ture til Läckö, Lidköping, Kinnekullen, Vättern, Karlsborg og Skara.

Vi fulgte i Arns fodspor - inspireret af Jan Guillous store roman om Sveariget - til Varnhem, Husaby, Forshem og Gudhem.

Besøg på Rörstrand keramik og til festlig barnedåb i Skara Domkyrka.


PARIS 2011

Herlige oktoberdage med hotel på den nordlige side af Montmartre med Sacre Coeur, Moulin Rouge og Salvador Dali-museum.

Besøg i Notre Dame og det underjordiske, arkæologiske museum, Eiffeltårnet i regnvejr, Triumfbuen og Champs Elysees, Louvre og Mona Lisa (mangler at se 4/5!), Concordepladsen og Musée de l'Orangerie med Monets åkander, Rodins museum og Galleries la Fayette.

Der er oplevelser nok til en tur mere!

LISTÖLEN 2011

Herlige sommerdage i Janes hytte, Listölen, i Byggland.

Her fik vi blandt andet skåret never, birkebark til krukker og tasker. Eftersigende skal birketræerne kunne tåle det!

Men der blev også tid til at se udstillingen i Søgne gamle Præstegård, hvor Jane arbejder.

SIDNEY 2010

Rikke og Svend boede i Sydney, mens Svend læste et semester på universitetet.

Derfor holdt vi to ugers ferie sammen med dem, blandt andet for at se en opera i Utzons berømte operahus.

Det blev en tur, der oversteg alle forventninger til anderledes dyr og planter, ikke mindst fordi vi lejede en lille "rugbrød" med køkken og køjer, så vi var frit stillet.

Derfor kom vi ud i områderne både nord, vest og syd for Sydney.

Halvdelen af vores billeder fra turen er med planter, blomster, dyr og fugle!

PERU 2010

Johanne var på et hospital i Arequipa som udvekslingsstudent i sommermåneden.

Derfor benyttede vi lejligheden til at tage på tur med hende, da hendes ophold sluttede.

Vi startede med at være nogle dage i Cusco, hvor vi var på tur i Den hellige Dal og Ollantaytambo, inden vi tog på inka-trek til Machu Picchu.

Peru Bamba havde arrangeret de videre forløb med bus til Titicaca-søen og Arequipa. Vi skulle også se de fantastiske Nasca-linjer, som bedst opleves med fly. Rejsen sluttede i Lima, hvor der stadig er lidt guld at se fra inkatiden.

FORENINGEN NORDENS TUR 2009

Foreningen Norden, Struer, inviterede De Eventyrlystne med på en tur til Spydeberg i Norge og til kunstnerområdet i Värmland og Dalarne.

Vi har Spydeberg som venskabskommune, og Wilse, deres præst i slutningen af 1700-tallet, som stammer her fra Søndbjerg, er fællesnævneren for mange aktiviteter.

På billedet er vi sammen med byens nu afdøde borgmester, Stein Hålund, foran en buste af Wilse.

I Sverige "hilste" vi på Anders Zorn, Selma Lagerlöf og Carl og Karin Larsson.

De Eventyrlystne kvitterede med sange og fortællinger.


BERLIN 2008

Nogle dage af efterårsferien blev brugt på en togtur til Berlin med udstigning på Alexander Platz.

Vi havde ikke set Østberlin og muren, og der var ikke mange spor længere. Men selvfølgelig så vi mindesmærker og museer fra Jerntæppets tid.

Berlin har også nogle af verdens bedste museer på museumsøen. Her mødte vi bl.a. Nefertite, i hvert fald busten.

Vi boede i en lille lejlighed og susede rundt for at se så meget som muligt. Når man kom op i Berliner Dom kunne man overskue hele byen; den er helt flad!

LUXEMBOURG 2008

Med Ivar og Line, Rikke og Svend og Johanne var vi på bilferie i Luxembourg med stadeplads i La Rochette.

Vi boede i mobilehome og kunne derfor godt tåle dage med regn.

Der blev tid til lange traveture i de omkringliggende bjerge, bytur i hovedstaden, kig på historiske steder også fra verdenskrigene og vintur.

Der er god øltradition i Luxembourg, men bedre i Belgien, så derfor kørte vi hjem via Belgien.

VIET NAM 2007

Ivar havde fået en praktikplads på den danske ambassade i Hanoi, og Line rejste selvfølgelig med.

I oktober kom vi på besøg og havde dem som guider.

Derfor kom vi meget rundt, både i Hanoi, i håndværkerlandsbyerne, i Ha Long bugten og i junglen, hvor vi overnattede i en indfødt families pælehytte.

Maden var god, men stole og borde var ikke hver gang til europæiske knæ og rygge!

Engelsk er på vej frem, og Viet Nam bliver et stort turistland, trods krigene mod Frankrig og Amerika. Sporene er fjernet.

PRAG 2007

Med Line og Ivar og Johanne havde vi en uges ferie i Prag.

Vi havde bryllupsdag (31) undervejs og blev behørigt fejrede.

Vi boede på en plads ca. 15 km uden for byen og kunne tage toget ind hver dag - undtagen på helligdage!

Så behøvede vi ikke bilen. Den stod stille hele ugen.

Vi fik gået meget i byen og fik set Karlsbroen både oppefra og nedefra, var inde at se dukketeater, var til fin koncert, besøgte slotte og kirker og fandt gravpladsen med mindesmærker for alle berømthederne.


ROM 2006

Endnu en gang brugte vi Klassikerne som rejsearrangør og guider for at se mere af Rom.

Vi prioriterede de 7 valfartskirker: Peterskirken i Vatikanet, San Paulo fuori le Mura, San Sebastiano, San Giovanni in Laterano, Sante Croce in Gerusalemme, San Lorenzo fuori le Mura og Santa Maria Maggiore.

Men vi nåede også Forum Romanum og Palatinerhøjen, Colosseum og en spændende tur til etruskernes gravpladser.

Og så kan vi godt lide at gå ud at spise i Rom!

UNGARN 2006

I to biler kørte vi i sommervarmen til Donau, hvor vi skulle bo på en plads i Tata, en lille hyggelig by.

Her kunne lejes kanoer og bades, men der var også tusindvis af myg og svaler.

Med Tata som udgangspunkt var vi på Visegrad, i de termiske bade, på ærkebispens Eztergom, hvor Liszt har været, på Hilltop for at smage vin, i Buda-borgen og i Pest på østsiden og en tur i Gyør, der plejer at have et godt håndboldhold!

Der var også VM i fodbold på pladsens storskærm.

Det var varmt, og det var rigtig slappe-af-ferie.

ROM 2005

Vores første tur med Klassikernes Rejseforening - for at fejre Meretes 50-års fødselsdag.

De dygtige guider gav os en fantastisk førsteoplevelse af det antikke Rom: Forum Romanum, Pantheon, Trevi-fontænen, Capitol, Piazza Largo Argentina (hvor Julius Cæsar blev myrdet) og uden for byen et langt besøg i Pompei og en hel dag i Tivoli med Villa Adriana og Villa d'Este med de mange springvand.

På egen hånd så vi Peterskirken, Via Appia og San Sebastiano-katakomberne, Den Spanske Trappe og Trevi-fontænen, hvor vi smed penge over skulderen ned i vandet for at komme til Rom igen!

Der var sandelig også mange ting, vi manglede at se.

Og vi fik smag for maden på de små spisesteder.

ALSACE 2005

Sommerferieturen gik til Alsace sammen med Johanne og Svend. Det var efterhånden sædvane, at Svends fødselsdag blev fejret på ferieturen.

Vi boede i Watwiller lidt nord for Mulhouse og nabo til Grand Ballon på 1424 m, et godt terræn for cykelentusiaster.

Vinruten gennem Alsace blev brugt til besøg hos Vieil Armand, frau Ziegler og Materne Haegelin & ses filles, så bilen var tung bagi på turen hjem.

Vi så mange storke, på en mark ved Wuenheim op til 27.

I Colmar, den gamle, velbevarede hovedby, stod statuen af Schwendi, der efter sigende bragte aflæggere af tokaydruen med hjem til Alsace i 1566.

Men nu havde EU bestemt, at kun Ungarn måtte bruge navnet!

LANZAROTE 2005

I marts inviterede vi Line og Ivar, Svend og Johanne med på ferie på Lanzarote.

Vi boede på hotel Cinco Plazas i Puerto del Carmen, og vi lejede to små biler, så vi kunne komme rundt sammen eller hver for sig.

Det mest betagende var byernes ensartethed, der skyldtes arkitekten César Manrique, og øens vulkanske fortid, der gav mulighed for at færdes - og spise - i gamle lavarør under jorden.

En uforglemmelig oplevelse var det at få grillet sin mad på restaurant El Diablos åbne "krater" i Timanfaya nationalpark.

Bilerne gav mulighed for at se hele øen og at tage på markeder og se gamle borge, men der blev også tid til snorkling og lidt driverliv ved hotellets pool.


NORDENGLAND 2004

Sammen med Svend og Johanne holdt vi ferie i England i egen bil trods venstrekørsel.

Først B&B hos Iris i York, Danelagens hovedstad, med vikingemuseet Jorvik og prægtige York Minster. Derefter til et lejet mobilehome i Silloth-on-Solway nær Carlisle, Cumberlands hovedstad.

Her var det Hadrians mur (122-126), der trak, men også ture til Edinburg og det populære naturområde Lake District.

Vi kiggede inden for i Rosslyn Chapel, som var nævnt i Dan Browns "Da Vinci mysteriet", og selvfølgelig i Lyne Kirk!

På vejen hjem et stop i Newcastle og Life Science Center inden færgen sejlede til IJmuiden i Holland, hvor vi besøgte Josien og André.

ITALIEN 2003

Med Johanne og Svend tog vi køreturen i renaulten til Lidoen.

Teltet gav os mulighed for først at overnatte i Rothenburg ob der Tauber og derefter i Zell am Zee, inden vi ad Grossglocknerstrasse kom til det bagende varme Norditalien.

Ved havnebyen Caorle boede vi på "San Fransesco" og kunne tage færgen til Venezia og Markuspladsen.

Vi kørte til romerbyen Aquileia, hvor hunnerne engang fordrev indbyggerne, der senere byggede Venezia. Her var der flotte rester af især gulvmosaikker og et fint museum.

Vi fandt gode vingårde og havde et par kasser med hjem fra Ca' Corniani efter seriøs vinsmagning.

NORMANDIET 2002

Med Svend og Johanne kørte vi næsten non-stop til Ouistreham ved Caen i Normandiet. Vi stoppede kun for at sove tre timer og for at se Rouens katedral (og "Jellingesten")

En kølig sommerferie med mange smagsprøver på cidere og brier.

Udflugter til de mange D-dags-krigergrave og tapetet i Bayeux kaldet "Tapisserie de Reine Mathilde".

Svend holdt igen fødselsdag på ferieturen.

De mange museer fra invasionen var overvejende om de allieredes landgang, vi fandt kun et enkelt om tyskernes forsvarsværker.

Som souvenir købte vi cider, pommeau (2 dele æblesaft til 1 del calvados) og fin calvados hos en ung bonde fra området "Coeur de Lion".

Hjem via Josien og André i Holland


PRAG 2002

Ungerne gav os et gavekort til en valgfri rejse hos Benns Rejser. Det blev Prag i påsken 2002.

Med bus fra Struer til City Centre Hotel, værelse 607 med udsigt over byen.

Som 1.-gangs turister skulle vi se alle seværdighederne, og vi var heldige også at se "Miss Sony" som sort teater og en meget morsom "Don Giovanni" som dukketeater i Zatecka str.

Vi var på besøg på et glasværk i Karlstejn og på selve slottet, og vi nød Mucha-museet. Vi nåede lige en koncert med Mozart Orchestra Prague, inden de 5 dage var gået, og foråret nåede til Prag.

DJURSLAND PÅ CYKEL 2001

Mens alle tre unger var på FDFs landslejr på Sletten, tog vi på cykelferie på Djursland!

Uforglemmeligt!

Vi boede på Forsnæs Camping ved Grenå og brugte cyklerne flittigt, en stor rundtur norden om Djursland til Bønnerup havn, Mejlgaard og retur gennem Kolindsund.

Sølvbryllupsmiddag hos "Fru Stoffer" i Grenå.

Vi fik også besøgt Clausholm slot og Tustrup oldtidsminder, og efter en tur til Odder og faster Inga gik det om aftenen til landslejren og ungerne, der gerne ville gratulere og vise deres lejr frem.

DANEBU 2001

Vinterferie med familien Fonager i hytte ved Danebu, Aurdal.

En dejlig hytte med en lille terrasse. Start i næsten tøvejr, men så blev det langrendsvejr!

Johanne forsøgte sig med alpinski på egen hånd og fik smag for det.

Mulighed for ture to og to, Lars med Trine i pulk.

Det store mål: Björgovarden, 1138 m. Svend og Ivar var de første, men også "de gamle" klarede det!

THE GAMBIA 2000

Sølvbryllupsrejsen skulle have gået til Israel, men uroligheder fik turen aflyst. I stedet kom vi med Spies på en uforglemmelig tur til The Gambia en uge i november.

Vi boede på Bakotu Hotel i Bakau. Lækre moderne hytter.

Atlanterhavet var 25o og stranden fin, men "tiggerne" talrige.

Blandt andet fik vi lov at give penge til Bakau School!

Vi spiste mango og papaya, spillede på kora og købte fine sjaler, spiste lækker mad serveret af meget sorte Lamin.

Bedste udflugt aftalte vi selv med abaraka Jeep Safari: Krokodillesøen, Serrekunda markedsplads, træskærernes væksteder (jola-maske), besøg hos lokale, fiskerøgeri osv.

Spies sørgede for kulturelle besøg som på Banjul Bryggeri og batikværkstedet i Serrekunda.

SYDFRANKRIG 2000

Sommerferie i "Camping Le Moulin" i Clairveaux les Lacs og i "L'Etoile des Neiges" i Montclar i vacansoleil-mobilehomes sammen med ungerne.

Jurabjergene med pragtfulde vandreture, grotter og tårnhøje vandfald, fx Cascade du Hérrison.

Ved foden af Hautes-Alpes i skisportsterræn og mulighed for at komme op med hejsen på Dormillouse, 2500 m. Et par hollændere gik ned på den forkerte side!

Her kom Napoleon forbi engang (Napoleonsruten), og der er stadig store ruiner.

Udflugt til Barcelonettes, en gammel by med "spanske" huse, og til den opdæmmede Lac de Serre-Poncon.

Hjem via Italien og Schweiz og over Sct. Bernado-passet.

RAULAND 2000

Vinterferie i Rauland med familien Fonager.

Masser af sne og dejligt skiføre, fine løjper og godt selskab.

Lene og Lars rutinerede langrendsløbere, Peter ville hellere rutsje på snedyngerne, og Trine var lige blevet døbt i januar!

Men Ivar, Svend og Johanne kom hurtigt efter det igen, både det med smøring og med at bremse i tide. Andre brugte "karosseri-bremsen" :-)


ÖLAND 1999

Telttur til Öland i slutningen af juni.

Vi travede gennem Troldeskoven til Ölands nordlige odde med fyret Långe Erik og nød synet af "Neptuni åkrar", blomstrende slangehoved. Vi ledte efter ortoceratitter og trilobitter i Byrums raukar og indtog gamle Eketorp borg. Mod syd var vi også oppe i Långe Jan og i Ottenby Naturum.

Tilbage mod Danmark over Kalmar Slott, men vi måtte flygte fra Kosta på grund af stikfluer. I stedet blev det Långasjönäs ved Karlshamn, hvor vi lejede kanoer til en dagssejlads på søen.

Masser af regn overtalte os til at køre hjem.

VIERLI 1999

Vierli hyttegrend, Rauland, med Lene, Lars og Peter Fonager.

Vinterferie i fantastisk vintervejr og godt skiføre.

Lars tog Ivar, Svend og Johanne med på kælkebakken, og det var rigtig, rigtig sjovt.

Vi blev nødt til at købe snekæder til vores bil, for vejene var isglatte på bakkerne.

Turen fra Vierli til Rauland ad 11,6 km løjpe var god at løbe på ski, men bedst hvis man blev hentet i bil bagefter!

HOLLAND, BELGIEN OG LUXEMBOURG 1998

Johanne nåede lige hjem fra Disneyland, og Frankrig vandt VM i fodbold - så var alle klar til 2 uger, hvor vi blandt andet besøgte 3  berømte EU-byer: Amsterdam, Maastricht og Schengen.

I Holland sammen med Josien og André og deres drenge i Utrecht og Madame Tussaud's i Amsterdam.

Videre til Maastricht, Liège og grotterne i Remouchamps.

Med udgangspunkt i Beaufort i Luxembourg tog vi en travetur i Haupeschbach og en udflugt til borgen Vianden. Schengen fandt vi helt nede ved den franske grænse.

Men ellers var det godt med en swimming pool på campingpladsen!

I Grevenmacher blev vi vist rundt på et vinkooperativ og købte vin.

På vejen hjem stoppede vi i Trier ved de romerske ruiner.

PUST INN 1998

Med Lene og Lars og Peter i Pust Inn.

Hytten forbedret med solceller, som gav lidt elektrisk lys.

Fantastisk placering: stilhed, storhed, skønhed.

Peter med i pulk på skiture.

Hejs i Dagali på lille bakke. Drengene så en elg på vejen derned!

Tøvejr gav gode snebolde, så Johanne og Svend kunne lege længe.

Varmtvandsgryden på brændeovnen kunne give varmt vand til udendørs brusebad. Herligt!

Præpareret løjpe helt til Torsetlia - bare af sted :-)

KRETA 1997

Afspadsering i uge 41 - det gav mulighed for en uges ferie på Kreta!

Med Larsen Rejser fik vi en lejlighed i den østlige ende, i Elounda. Her var sol og varme, badevand og lækker sandstrand.

Men vi kom også for at opleve noget: traveture på egen hånd i olivenlundene, udflugter til Lassithi-sletten med møllerne og Dikti-grotten, hvor Zeus' vugge stod, Knossos i mange timer og Iraklions glimrende museum, danseshow og græsk mad og endelig jeep-safari i bjergområderne syd for Agios Nikolaos med Sarakina-slugten.

Og så hjem og holde efterårsferie bagefter!


NORGE 1997

Midt i juli tog hele familien til Norge med telt.

Første stop Stavanger, derefter Preikestolen, 597 m over Lysefjorden, Røldalen med stavkirke, bygdemuseum og travetur i sneen på fjeldene (med Johanne i sandaler!), Rjukan og det gamle kraftværk i Vemork, Gaustatoppen, 1883 m, hvor vi lagde sten på varden, Selstali og Nanfried på sætergården, Tveitoparken i Rjukan med badesøen, Vrådal (igen) og badetur i Nisser, Saga Camping i Treungen med kanoudleje og det nærliggende stencenter, afsluttende i Kristiansand hos Jane i Trysnes Marina og feriecenter.

VRÅDAL 1997

Skiferie i Vrådal sammen med Jane.

Vi var nær aldrig nået frem på grund af tøvejr og isglatte veje. Heldigvis blev det skivejr, og Jane og Merete tog på bakken for at få ungerne på skiskole.

Vrådal har gamle skisportstraditioner og gode løjper til langrend, men det ligger ikke højt nok til at være snesikker.

Det var den vinterferie, hvor vi læste "Kvasers blod" om aftenen ...

FYN, SØNDERJYLLAND OG SYDSLESVIG 1996

Først en tur til Fyn for at besøge Lene og Kim og deres børn. Vi tog sammen på Egeskov slot.

Vi fortsatte til Østfyn, Ladbyskibet, Amanda fra Kerteminde, Damestenen ved Hesselager og det store byggeri ved Nyborg til en Storebæltsbro.

Tværs over Fyn til Als, hvor vi slog telt op hos Elsebeth og Anker. Sammen med dem tog vi til Gråsten, hvor der var vagtskifte for Dr. Ingrid.

Efter at have renset fortovet på Hyldehegnet for ukrudt kørte vi til Hedeby og så museet og bagefter Dannevirke.

På vejen hjem stop i Den Geografiske Have i Kolding.


PUST INN 1996

Vores første tur til Pust Inn sammen med Lene og Lars. Lars havde ringet til Karl-Erik, som kom med sin snescooter og to grisevogne til bagagen.

Ingen strøm og intet vand, kun brænde og sne!

Uhh, hvor var det koldt, da vi kom! -15o både ude og inde.

Men vi fik tændt godt op og tændt en masse stearinlys. Det hjalp, men ikke på dasset, hvor man helst ikke skulle være den første om morgenen!

Vi lærte det grundliggende for langrend af Lars, og så brugte vi mange timer hver dag på at øve os. Vi var på ture til hotellet Torsetlia (varm kakao) og til købmanden i Dagali (appelsinvand)

Vi råhyggede indendøre med krydsord, bøger og god mad.

Vores Ford kunne ikke lide kulden, men en mekaniker fra Geilo skiftede batteriet - og skældte ud over dansk kvalitet!

 

FAMILIECYKELTUR 1995

Enestående tur over Holstebro - Ringkøbing - Houstrup - Sjælborg - Nordby - Ribe - Vejen - Randbøldal - Rørbæk Sø - Herning.

Nordenvinden lokkede os længere og længere sydpå, og vi ville ikke køre i modvind!

Vi besøgte Jane og Johnny i Ringkøbing, saltvandsakvariet i Esbjerg, Britta og Søren i Nordby, vikingerne i Ribe, løverne i Givskud og fik regnvejr i Herning.

Mellem 350 og 400 km er meget på små cykler, men bolsjer på toppen af bakken og for enden af en grusvej var god lokkemad.

Telt og liggeunderlag, soveposer, køkkensager og skiftetøj i cykeltrailer og på bagagebærerne.

HARZEN 1994

Familieferie på hotel i Altenau, hvor der heldigvis var svømmepøl.

Vi var på tur hver dag: Okertalsperre, vandfald ved Romkerhalle, bjergværksmuseum i Lauthenthal, svævebane i Hahnenklee, Iberger drypstenshule, travetur til Brockens top, drypstenshule i Hermanshöhle, sightseeing i Wernigerode, Duderstadt og Goslar.

Johanne fik lært at sige "Guten Tag!"

Men hver dag var der også tid til leg og svømmetræning i hotellets svømmepøl.

SVERIGE 1992

Drønende varm sommer. Men der var EM i fodbold, så færgen var fyldt med danske og hollandske rooligans.

Vi kørte til Trollhättan og Stenrösets ferieby, hvor der var god plads. Her så vi sluserne ved Götaelven, energihuset INSIKTEN og SAAB-museet. Vi fandt helleristninger i Sotenäs og badede på Malmön. Vi var på rundtur i Lysekil og holdt fødselsdag for Svend. Vi så slottet i Varberg og travede rundt på Kullen.

Vejen hjemad gik over Kronborg Slot med Holger Danske, Øresundsakvariet, Danmarks teknsike Museum, Den lille Havfrue og Københavns indre by, Rundetårn og Kit&Leif (nygifte), videre til Møn, Holmegårds glasværk og Møns Klint (Der stod 2-0 på trappen som hilsen til tyske turister!). Ned til Knuthenborg Safaripark og så direkte hjem.

Vi kom faktisk over 9 danske øer!

HOLLAND 1991

Med en lånt combicamp boede vi dels hos Josien og André i Heemstede, dels på kampeercentrum Vogelenzang en lidt våd sommeruge.

Vores værter sørgede for at vi fik set en masse: Cruquius-museet, Pannekoekenhuis, delfinarium i Harderwijk (og Josiens mor), rundtur og havnerundfart i Amsterdam, fødselsdag for Svend (Action Force-mænd), legedag på Linnaeushof (Europas største), minibyen Madurodam og ostemarked i Alkmaar.

Hjemtur over Ijsselmeer dæmningen.

Hundredvis af kilometer med tre børn sovende bag i bilen.

OSLO 1989

Hele familien på hytteferie i Bogstad camp&turistsenter, få km nordvest for Oslo.

Vi så Holmenkollen - efter drengenes mening verdens største rutsjebane!, vi var på Bygdøy for at se Ra II og Osebergskibet, de gamle gårde og huse og Gol Stavkirke, vi var på Akershus og i Vigelandsparken, så Oslo i regnvejr og var på Hankø, hvor Jane var restaurationschef på det nye hotel.

Vi kørte med minevogne i Kongsbergs sølvmine og travede rundt ved Knutehytten, vi besøgte Hadeland glassverk og så vandfaldene i Hønefoss.

Hjemturen startede med at køre rundt og op i Spiralen i Drammen og gå tur på de fine skovveje, inden sejlturen gik hjem fra Moss.